«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό καλεί η ΠΑΣΥ Αιτ/νιας τους αγρότες

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό καλεί η ΠΑΣΥ Αιτ/νιας τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής την Παρασκευή (24-2-2012) στην κεντρική πλατεία Αγρινίου μαζί με τα αγροτικά τους μηχανήματα.
Απέναντι στην εξαθλίωση και την καταστροφή των λαϊκών αγροτικών οικογενειών που επιχειρεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η ΚΑΠ και η Ε.Ε, η απάντηση είναι κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με αγροτική ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων...

Το αγροτικό εισόδημα που μειώθηκε για μια ακόμη χρονιά, το κόστος παραγωγής και ζωής, η ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης, η επιβολή πληρωμής κάθε είδους χαρατσιών, η αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, η  αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ κατά 23% και μετακίνηση στην παραπάνω κλίμακα, η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, η τοποθέτηση υδρομέτρων στις γεωτρήσεις μαζί με όλα αυτά τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν από τα κόμματα του κεφαλαίου με τα μνημόνια, οδηγούν στην καταστροφή και την χρεοκοπία  καθημερινά και τις αγροτοκτηνοτροφικές οικογένειες.
Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα και όχι το δρόμο που οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η επίθεση της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου και της τρόικας είναι ενιαία ενάντια σε εργαζόμενους, μικρούς και μεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και νεολαία. Έχει στόχο την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, το ξεκλήρισμα των αγροτών, το κλείσιμο των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, το φτήνεμα των εργατών, για να πληρώσει ο λαός την κρίση που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας τα μονοπώλια.
Να οργανώσουμε τη δική μας Συμμαχία, μαζί με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να κατακτήσουμε τη λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, την δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Μόνο τότε θα έχουμε αλλαγή πολιτικής και ανάπτυξη προς όφελος του λαού.
Άμεσα διεκδικούμε:
* Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες όπως το αγοράζουν και οι εφοπλιστές,  μείωση των σημερινών τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% για μικρομεσαίους αγρότες, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και, άμεσα, ν' αυξηθεί η επιστροφή στο 17%.
* Να γίνει δωρεάν η ανανέωση των αδειών γεωτρήσεων, να μπορούμε να ποτίζουμε χωρίς περιορισμό στρεμμάτων και αγροτεμαχίων και να μην μπουν υδρόμετρα στις πομώνες.
* Να δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια από την ΑΤΕ στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, καθώς, λόγω της μη πληρωμή τους από τους εμπόρους και της μη καταβολής των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων, αδυνατούν να προμηθευτούν τα αγροτικά εφόδια και, γενικότερα, να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
* Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις
* Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
* Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.
* Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
* Να μην πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλα τα χαράτσια, (τέλος ακινήτων, εισφορά αλληλεγγύης, τακτοποίηση αυθαιρέτων, ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, αυξήσεις 23% στις εισφορές του ΟΓΑ και 20% στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.)
* Διατήρηση του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων (ΔΩΔΩΝΗ, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ).
* ΕΛΓΑ, αποκλειστικά κρατικός φορέας, για την πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς.
* Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.
* Κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτατη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.  Να μην πληρώνουν οι αγρότες τα εξέταστρα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, καθώς και συμμετοχή στα φάρμακα.